DRESS CODE: Večerna obleka – kaj, kako in zakaj?

 

 

Trendi oblačenja se spreminjajo iz dneva v dan. Trenutno se ljudje ravnamo po zadnjih modnih trendih in opuščamo modo iz preteklosti.

Časi, ko si si šla na zabavo v svojo najboljši večerni obleki so mimo. Vsaka si želi izstopati, kar je pomemben navdih za oblikovalce, ki določajo trenutne modne trende.

 

Najbolj priljubljeni dogodki, kjer se dame lahko pokažemo (in izkažemo) so definitivno večerne zabave. Le-te so postale izjemno pogoste in so vedno večji del našega družabnega življenja. Zato je tudi pomembno, da znamo izbrati pravo žensko obleko zase, ki bo seveda primerna dotičnemu dogodku oziroma zabavi. Če je pred tabo pomembna zabava in iščeš dober nasvet, si na pravem mestu. S tem člankom ti želim svetovati, pri čem moraš biti pozorna, ko izbiraš pravi outfit za zabavo. 

NAMEN DOGODKA

Ko izbiraš obleko za zabavo, ti svetujem, da pozorno premisliš o tem, kakšen je namen dogodka. Namreč, če tega ne boš vzela v obzir, se kaj hitro lahko zgodi, da boš s svojo obleko brcnila v temo, hkrati pa se boš počutila neprijetno s tem, da boš privlačila nepotrebno pozornost. Zaradi tega, je izjemno pomembno, da izbereš obleko, za katero boš prepričana je da popolnoma primerna za to priložnost in se boš v njej počutila še bolje kot boš v njej izgledala!

Če je dogodek bolj preproste narave ti predlagam, da izbereš tudi bolj preprosto obleko (npr. mala črna koktajl obleka). Če pa je dogodek bolj uraden, si lahko privoščiš bolj vpadljivo obleko (npr. volančki, bleščice, globji izrez – na vratu ali na hrbtu). Vendar bodi še vedno pozorna na to, da večerna obleka izžareva glamur in eleganco. Vzami si čas, da preučiš te faktorje, nato pa poišči navdih v tvoji priljubljeni spletni trgovini.

BARVA

Prav tako boš morala biti pozorna pri izbiri barve tvoje obleke, ki ti popolnoma pristaja. Namreč barve, ki pristajajo tvoji polti, ti bodo pomagale pri izboljšavi tvojega celotnega videza in izgledala boš neverjetno! Če namreč izbereš obleko napačne barve, lahko kaj hitro izgledaš bledo ali dolgočasno.

Seveda pa to ne pomeni, da moraš »igrati varno« in izbirati samo med različnimi modeli črnih oblek. Vsaki ženski pristajata vsaj še dve različni živi barvi. Žive barve povedo veliko o tvoji osebnosti, zaradi česar bodo ostali gostje na zabavi želeli vedeti več o tebi. Ampak še vedno – preveri, da bo ta bolj »živa« barva še vedno primerna za priložnost na katero se odpravljaš. 

SPOZNAJ SVOJ TIP POSTAVE

Tvoj tip postave je prav tako ključen pri izbiri večerne obleke, ki jo boš nosila na zabavo. Upoštevaj velikost in obliko svoje postave. Na primer, če si močnejša v zgornjem delu telesa, raje izberi obleko z navpičnimi vzorci, namesto vodoravnimi, ki bodo tvoj trup naredili širši. Če si nižje rasti, pa ti predlagam da izbereš večerno obleko, ki ne gre čez koleno – v nasprotnem boš izgledala še nižja in tukaj tudi visoke pete ne bodo preveč v pomoč. Zato je pomembno, da preizkusiš več različnih modelov večernih oblek, da si boš znala predstavljati kakšen kroj je najbolj primeren zate.

 

Na koncu pa naj ti zaupam še to: ženske imamo zelo izostren šesti čut, poslušaj ga. Če ti prodajalka pravi »ja«, ti pa čutiš »ne«, potem je to absolutni NE. Pravo obleko boš zagotovo začutila, v njej pa boš izgledala bolj samozavestno kot kadarkoli. Uživaj na zabavi!

Urednistvo

Next Post

Implantat je narejen iz kakovostnega titana  

Mon Mar 16 , 2020
    Trendi oblačenja se spreminjajo iz dneva v dan. Trenutno se ljudje ravnamo po zadnjih modnih trendih in opuščamo modo iz preteklosti. Časi, ko si si šla na zabavo v svojo najboljši <a href="https://www.ariya-store.com/zenske-obleke/elegantne/">večerni obleki</a> so mimo. Vsaka si želi izstopati, kar je pomemben navdih za oblikovalce, ki določajo trenutne modne trende. [...]
implantat

Morda vas zanima tudi...