Zapostavljeni elementi hišnega kina

V domači kino vložimo veliko truda, pozornosti in tudi denarja, a vseeno se hitro zgodi, da pozabimo na kakšno pomembno lastnost sistema ali prostora. Na vse detajle je treba misliti že vnaprej, da se izognemo kakšnim napakam ali nevšečnostim. Ker pa je pri opremljanju kina toliko dela, je čisto možno, da kaj tudi uide.

Lastnosti projektorja

Pri izbiri projektorja se osredotočimo predvsem na ključne premisleke, recimo ločljivost in svetilnost, pa tudi to, ali bomo potrebovali nadomestne žarnice za projektor. To je v praksi seveda zelo pomembno, saj odloča o izkušnji pri uporabi in zadovoljstvu na dolgi rok. Žarnice za projektor odločajo tudi o stroških, ki jih lahko pričakujemo, ter o življenjski dobi. A prav tako so pomembne druge lastnosti naprave, tudi nekateri detajli. 

Žarnice za projektor resda v veliki meri odločajo o lastnosti slike, a upoštevati moramo tudi druge faktorje. Premislimo o razdaljah in velikostih slike, o možnostih namestitve, tudi o združljivosti z nosilci. Prav tako igra lahko pomembno vlogo glasnost projektorja, možnost upravljanja z daljincem, nadgradnja z wi-fi modulom …

Kazalo vsebine

Projekcijsko platno

Ne bi si mislili, da se bo ključni element domačega kina znašel na seznamu zapostavljenih kosov opreme, a zelo pogosto se zgodi, da prav na platno kar nekoliko pozabimo. Za to obstaja dober razlog, saj projektorji čisto v redu delujejo tudi brez platna, vsaj tako se zdi na prvi pogled. Projekcijsko platno torej predstavlja nepotreben strošek, če le imamo na voljo dovolj veliko, ravno in enobarvno površino. A v resnici z uporabo platna dosežemo povsem drugačen učinek, ki brez težav upraviči investicijo v to opremo. Dobro projekcijsko platno pa ima še druge prednosti, ne le izboljšanja slike in končne izkušnje. Lahko ponudi nekaj več prilagodljivosti in je zelo enostavno za uporabo, prav tako ga ni težko pospraviti, seveda odvisno od izbrane izvedbe. 

Urednistvo

Next Post

Dokumentni sistem je namenjen upravljanju z informacijami in dokumenti

Wed May 13 , 2020
V domači kino vložimo veliko truda, pozornosti in tudi denarja, a vseeno se hitro zgodi, da pozabimo na kakšno pomembno lastnost sistema ali prostora. Na vse detajle je treba misliti že vnaprej, da se izognemo kakšnim napakam ali nevšečnostim. Ker pa je pri opremljanju kina toliko dela, je čisto možno, [...]
Dokumentni sistem