Dodatno zavarovanje ima trimesečni odpovedni rok

V Republiki Sloveniji so sicer zdravstvene storitve brezplačne, a le tedaj, če imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zavarovanje, za katerega boste pogosto slišali tudi izraz dodatno zavarovanje. Če nimate dodatnega zavarovanja, potem morate obisk pri zdravniku, zdravila ali pa medicinsko tehnične pripomočke plačati iz lastnega žepa, kar pa ni dobro, saj so cene tovrstnih storitev izjemno visoke.

Dodatno zavarovanje lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici za dobo najmanj enega leta. Zavarovalnico lahko zamenjate kadarkoli po preteku enega leta, vendar je ob zamenjavi potrebno nekoliko previdnosti. Upoštevati morate, da imate trimesečni odpovedni rok, zato je potrebno pisno prekinitev opraviti vsaj tri mesece pred datumom, ko želite, da se dodatno zavarovanje prekine. V tem primeru je potrebno poskrbeti za zavarovanje pri katerikoli drugi zavarovalnici, saj boste imeli v primeru enomesečne nezavarovanosti trimesečno čakalno dobo v kateri vam nihče ne bo pokril morebitnih stroškov zdravstvenih storitev.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic ima najcenejšo mesečno premijo

Marsikdo je mnenja, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne potrebuje, vendar temu to ni tako. Gre za zelo pomemben element naše socialne varnosti, na katerega nismo toliko pozorni, dokler se ne znajdemo v situaciji, ko moramo obiskati zdravnika ali pa zbolimo. V primeru, da dopolnilnega zavarovanja nimamo, moramo plačati v povprečju 30 % stroškov zdravljenja, kar pa ni malo. Dopolnilno zavarovanje lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici, kot je na primer Generali, kjer lahko sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic.

Premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je sicer za vse zavarovance enaka, zavarovalnice pa imajo možnost le 3 % zakonsko določenega popusta ali pa svojim zavarovancem ponudijo druge ugodnosti. Če se boste odločili za dopolnilno zdravstveno zavarovanje Adriatic, potem je dobro vedeti, da vam zavarovalnica Generali ponuja trenutno najnižjo mesečno premijo, poleg tega pa prejmete še majico, USB ključek in ste deležni številnih ugodnosti v brezplačnem članstvu kluba Generali.

Urednistvo

Next Post

Raziskovanje Posočja za prave avanturiste

Thu Dec 3 , 2020
V Republiki Sloveniji so sicer zdravstvene storitve brezplačne, a le tedaj, če imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zavarovanje, za katerega boste pogosto slišali tudi izraz dodatno zavarovanje. Če nimate dodatnega zavarovanja, potem morate obisk pri zdravniku, zdravila ali pa medicinsko tehnične pripomočke plačati iz lastnega žepa, kar pa [...]
Kajak Soča

Morda vas zanima tudi...