Higrosenzibilno prezračevanje za novogradnje

Higrosenzibilno prezračevanje je izredno razširjeno po celotni Evropi. Sistem higrosenzibilnega prezračevanja je izjemno enostaven za vgradnjo ter tudi za vzdrževanje. Uporabniki ga imajo radi tudi zato, ker porabi izjemno malo električne energije, saj mora biti na elektriko priključen le ventilator, ki je navadno nameščen na strehi objekta. 

Higrosenzibilno prezračevanje je tako imenovan sistem kontroliranega prisilnega prezračevanja, ki ga gradbinci uporabljajo pri gradnji večstanovanjskih stavb. Pri vlagateljih je sistem priljubljen, ker sama naložba v higrosenzibilni način prezračevanja ne predstavlja prevelikega stroška. Tudi samo delovanje sistema bo za celotno stavbo predstavljalo minimalne porabo elektrike. 

Higrosenzibilno prezračevanje deluje tako, da se sistem odzove na količino vlage, ki je v določenem prostoru. Količina vlage pa se poveča zaradi dihanja ljudi, ki so v stavbi. Ko sistem zazna potrebo po svežem zraku, ga dovede preko posebnih rozet, ki jih mojstri vgradijo v zgornji del okenskega okvirja ter tako nemoteno prezračuje vse prostore v stavbi. 

Rekuperator zraka po ugodni ceni

Rekuperator zraka je sestavni del vsake boljše klimatske naprave in skrbi za prenašanje toplote iz toplejšega na hladnejši medij. Vsako poletje, ko se temperature dvignejo krepko nad 30 stopinj Celzija, se ljudje hladijo s pomočjo klimatske naprave, ki poskrbi, da je v prostoru zrak vedno hladen in svež. Tudi tisti, ki v klimi ne uživajo, si jo lahko nastavijo na neslišno delovanje in si tako vzdržujejo prijetno temperaturo. 

Rekuperator zraka deluje tako, da potisne onesnažen zrak iz stavbe in po drugi strani pripelje hladen in svež zrak nazaj v stavbo. To je izredno pomembno tudi pozimi, ko z odpiranjem oken po nepotrebnem hladimo naš bivanjski prostor. 

Rekuperator zraka nam omogoči tako imenovano prisilno prezračevanje pri katerem ne potrebujemo odpirati oken in tako po nepotrebnem ne izgubljamo energije. V poletnem času je tako naš bivalni prostor vedno prezračen in svež, brez da bi morali neprestano odpirati okna.  

Urednistvo

Next Post

Robotske kosilnice – odlična izbira za vaš vrt

Sun Aug 25 , 2019
<a href="https://prezracevanje.si/services/higrosenzibilno-prezracevanje/">Higrosenzibilno prezračevanje</a> je izredno razširjeno po celotni Evropi. Sistem higrosenzibilnega prezračevanja je izjemno enostaven za vgradnjo ter tudi za vzdrževanje. Uporabniki ga imajo radi tudi zato, ker porabi izjemno malo električne energije, saj mora biti na elektriko priključen le ventilator, ki je navadno nameščen na strehi objekta.  Higrosenzibilno prezračevanje je tako imenovan [...]
Robotske kosilnice – odlična izbira za vaš vrt