Idealna pisarna

Kako izgleda idealna pisarna? V mislih imamo predvsem dva stereotipa – utesnjene kotičke s pregradnimi stenami ter prostorne in razkošne sodobne pisarne.

Idealna pisarna bo gotovo bolj podobna razkošni pisarni, ki jo omejujejo kvečjemu steklene predelne stene, oprema pa je prilagojena potrebam zaposlenih. Takšna pisarna ima številne prednosti, ki se izkažejo predvsem na dolgi rok. Že steklene predelne stene naredijo veliko razliko – namesto temnega kotička je na voljo svetel in odprt prostor, v katerem bo veliko bolj prijetno delati. Poleg tega na ta način zagotavljajo učinkovitejšo osvetlitev, olajšajo tudi komunikacijo in nasploh pripomorejo pri vzdrževanju učinkovitega delovnega ritma. Gotovo so prav steklene predelne stene med najbolj prepoznavnimi značilnostmi idealne pisarne sodobnega časa. Kombiniramo jih z velikimi okni in drsnimi vrati, veliko pa o končnem vtisu odloča še oprema pisarne oziroma celotnega okolja. Steklene predelne stene ustvarijo le splošni občutek razkošja in udobja, piko na i pa doda oprema, ki se preko delovnega dneva dejansko uporablja.

Tudi pri opremi imamo veliko izbire, spet pa pridejo na misel zelo kontrastni stereotipi. Lahko na primer izberemo cenen pisarniški stol, ki bo sicer opravil svojo nalogo, a z njim noben uporabnik ne bo posebej zadovoljen. Veliko bolje se bo obnesel kakovosten pisarniški stol, ki zagotavlja prijetno in udobno sedenje preko delovnega dneva. To so direktorski stoli ali pa ergonomsko oblikovani stoli, ki tudi na dolgi rok ohranjajo udobje in predvsem zdravo obliko hrbtenice. Za kakovosten pisarniški stol je pametno nameniti nekaj več denarja, nenazadnje pa z nakupom kakovostnega stola zagotovimo tudi dolgo življenjsko dobo izdelka, tako da se investicija na dolgi rok ne pozna toliko kot strošek. Ne pozabimo še na preostalo opremo pisarne – pisarniški stol gotovo potrebuje vsaj še mizo, v poštev pa pridejo še drugi kosi pohištva. Posebne pozornosti si zasluži oprema, ki služi specifičnim namenom na določenem delovnem mestu.

Urednistvo

Next Post

Učinkovito ogrevanje stanovanja

Tue Jun 4 , 2019
Kako izgleda idealna pisarna? V mislih imamo predvsem dva stereotipa – utesnjene kotičke s pregradnimi stenami ter prostorne in razkošne sodobne pisarne. Idealna pisarna bo gotovo bolj podobna razkošni pisarni, ki jo omejujejo kvečjemu <a href="https://www.marc-interieri.si/predelne-stene/">steklene predelne stene</a> , oprema pa je prilagojena potrebam zaposlenih. Takšna pisarna ima številne prednosti, ki se izkažejo predvsem [...]
Vodovodne inštalacije