Kdaj pridejo prav pametna vrat?

Za tiste, ki niso tako srečni z mobilnostjo, ki jo imajo so pametna vrata nekaj, kar jim omogoča samostojnost na vsakodnevni ravni in to je nekaj, kar tistim, katerih življenje je oteženo zaradi težav z gibanjem pomeni več, kot si sploh lahko predstavljamo. Ne le, da so pametna vrata odločen pripomoček za tiste,, ki si sami vrat na žalost ne morejo odpreti, je prav tako nekaj, kar je uporabno zaradi varnosti. Ker so vsa vrata, ki so vezana na elektriko naše hiše uporabna na več načinov, jih lahko tudi zaklenemo na daljavo, tako da če imamo v bivalnih prostorih nekoga, ki se bori z demenco, lahko njemu hkrati omogočamo varno noč in nam dober spanec. Ne le to, ampak pametna vrata pridejo prav tudi tistim, ki niso gibalno ovirani.

Seveda se je vsakemu že kdaj zgodilo, da smo prišli domov in imeli v rokah veliko več vrečk in drugih stvari, kot jih lahko udobno nosimo, zato so lahko takrat uporabna drsna avtomatska vrata, ki zaznajo naše premikanje in se za nas odprejo, ne da bi morali vse, kar imamo v rokah, položiti na tla, in se mučiti s kljuko, ko imamo na komolcu obešene še tri nakupovalne vrečke. 

Prav tako so ravno pametna vrata, ki so zasnovana kot drsna avtomatska vrata najbolj uporabna za gibalno ovirane, saj jih pri premikanju ne zadržuje smer premikanja vratnega krila. Drsna avtomatska vrata se ob odpiranju diskretno umaknejo v steno, na katero so nameščena, ali pa se tako rekoč zložijo sama na se iz dveh strani, tako da oseba, ki uporablja pripomočke za hojo ali voziček nima potrebe po tem, da bi se morala premakniti dovolj blizu senzorju, da jo zazna in se nato umikati, da se vrata sploh lahko odprejo in zasluge za to imajo drsna avtomatska vrata.

Posted in dom

Urednistvo

Next Post

Uživanje filmov v objemu narave

Thu Jul 11 , 2019
Za tiste, ki niso tako srečni z mobilnostjo, ki jo imajo so <a href="https://www.record-av.com/avtomatska-vrata-za-dom/">pametna vrata </a> nekaj, kar jim omogoča samostojnost na vsakodnevni ravni in to je nekaj, kar tistim, katerih življenje je oteženo zaradi težav z gibanjem pomeni več, kot si sploh lahko predstavljamo. Ne le, da so pametna vrata odločen pripomoček za [...]
Mini projektor

Morda vas zanima tudi...