Kdaj se bolj splačajo vinil tla in kdaj parket?

Najbolje je začeti na začetku in to je v svetu dekorativnih talnih oblog prav gotovo že na vodilnem mestu mnogo in mnogo let parket v vseh oblikah, barvah, načinih namestitve in vzorcev, ki jih lahko z njim ustvarimo. Prav zaradi teg, ker je to tako zelo razširjena talna obloga mnogi vsaj kdaj nekoliko pozabijo, da kaj drugega zares obstaja, oziroma si ne morejo predstavljati da je lahko kaj še tako kvalitetnega in primerljivega. Vseeno pa ima parket tudi svojo nemoč in sicer je to voda. Četudi ga lahko precej kvalitetno zaščitimo s tem, da parket redno oljimo so nekatere druge talne obloge kot so na primer pluta ali vinil tla veliko bolje prilagojena na to, da se na njih nahaja voda kot klasičen parket. Seveda so sedaj na voljo tudi PVC imitacije parketa, vendar to preprosto ni enako in ni vredno primerjave medtem ko vinil tla četudi prav tako narejena iz umetnega materiala, ne obljubljajo niti približno istega kot navadna klasična lesena tla in zaradi tega lahko opravimo veliko bolj direktno primerjavo prednosti in slabosti.

Ne glede na vse so vinil tla veliko bolj primerna za prostore, kjer je vključena voda, kot so naprimer kopalnice in kuhinje, mogoče celo pralnice in prehodne sobe, vendar pa lahko prav hitro izgledajo nekoliko poceni, še posebej po tem, ko se začne kazati obraba, vendar je dobra lastnost, ki jo imajo vinil tla med drugim tudi to, da so izjemno odporna in se obraba ne kaže tako zelo hitro, še posebej, če govorimo o mehaničnih poškodbah, ki bi na parket veliko hitreje naredile močen odtis, dobesedno. Ne glede na vse pa je pomembno, da se zavedamo, da ne vinil tla in tudi ne parket nista rešitvi, za katere ni treba skrbeti, moramo se potruditi, če želimo ohranjati lep izgled.

Urednistvo

Next Post

Kakšna je strešna klima za avtodom?

Sun Jul 5 , 2020
Najbolje je začeti na začetku in to je v svetu dekorativnih talnih oblog prav gotovo že na vodilnem mestu mnogo in mnogo let parket v vseh oblikah, barvah, načinih namestitve in vzorcev, ki jih lahko z njim ustvarimo. Prav zaradi teg, ker je to tako zelo razširjena talna obloga mnogi [...]
Strešna klima za avtodom