Lokalno prezračevanje z rekuperacijo omogoča izjemne prednosti

Za svoje bivalne pa tudi druge prostore morate ne nazadnje poskrbeti tudi z dovolj učinkovitim prezračevanjem. Če menite, da je odpiranje in zapiranje oken dovolj učinkovit način prezračevanje, se motite. Potrebni so namreč čim učinkovitejši sistemi, kot je na primer lokalno prezračevanje z rekuperacijo.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo omogoča rekuperator. Ta lahko torej postane odlična rešitev za prezračevanje vašega doma. Takšna oblika prezračevanja je odlična rešitev za učinkovito prezračevanje posameznega prostora. To je primerno za obstoječe objekte in za naknadno vgradnjo v objekt.

Kakovostni in zanesljivi prezračevalni sistemi

Na trgu so vam torej na voljo izjemno kakovostni in zanesljivi prezračevalni sistemi. Eden od njih je torej lokalno prezračevanje z rekuperacijo. Priljubljeno je tudi centralno prezračevanje. Izbira vrste prezračevalnega sistema pa je zlasti odvisna od velikosti prostorov, ki jih želite učinkovito prezračevati. Če se na sisteme ne spoznate dovolj dobro, so vam tudi na spletu na voljo strokovnjaki, ki vam bodo pri izbiri znali odlično svetovati.

Kaj je higrosenzibilno prezračevanje

Higrosenzibilno prezračevanje je samo ena od vrst učinkovitih prezračevalnih sistemov. Posebni materiali reagirajo na relativno vlažnost ter ustvarjajo pretok prisilnega prezračevanja. Relativno vlažnost ustvarjamo ljudje, in sicer z dihanjem, uporabo različnih predmetov ter podobno.

Higrosenzibično prezračevaje torej vključuje material, ki je v obliki traku. Ta se montira v posebne rozete, in sicer v zgornji del razširjenega okenskega okvirja. Rozete se lahko vgrajuje tudi s pomočjo škatle za rolete ali pa v zid. Poseben material odlično poskrbi za dotok zraka. Porabljeni zrak zapusti prostor preko rež pri notranjih vratih.

Kdaj je higrosenzibilno prezračevanje še posebej dobrodošla izbira

Takšen sistem prezračevanja je še posebej dobrodošel v fazi po sami izgradnji objekta. Objekt se zato namreč hitreje suši. Sistem je za vgradnjo zelo preprost, prav tako tudi za samo vzdrževanje. Ne nazadnje pa je takšen sistem tudi cenovno povsem dostopen.

Urednistvo

Next Post

Dodatno zavarovanje ima trimesečni odpovedni rok

Thu Dec 3 , 2020
Za svoje bivalne pa tudi druge prostore morate ne nazadnje poskrbeti tudi z dovolj učinkovitim prezračevanjem. Če menite, da je odpiranje in zapiranje oken dovolj učinkovit način prezračevanje, se motite. Potrebni so namreč čim učinkovitejši sistemi, kot je na primer <a href="https://prezracevanje.si/services/prezracevanje-z-rekuperacijo/">lokalno prezračevanje z rekuperacijo</a> . Lokalno prezračevanje z rekuperacijo omogoča rekuperator. Ta lahko torej [...]
Dodatno zavarovanje