Obnova in predelava viličarjev na električni ali dizel pogon

Viličarji so osnovna oprema vsakega večjega skladišča. Dober viličar z voznikom, ki ima izkušnje, omogoča zelo hitro premikanje in prostorsko učinkovito zlaganje tovora. Naj bo na paletah ali pa brez njih, težak tovor se danes v skladiščih premika le z viličarji ustreznega tipa, ki ga lahko dvignejo na zadosti velike višine, predvidene za zlaganje in skladiščenje blaga. Vsak viličar mora biti certificiran za določeno težo in brezhibno vzdrževan. To je pomembno za preprečevanje delovnih nesreč, ki se pri neprestanem in utrujajočem delu zelo rade dogajajo. Pri tem niti ni tako pomembno, ali je rabljeni viličar že zastarel, ali pa novejšega tipa.

Zaradi zmanjševanja stroškov se marsikatera firma poslužuje nakupa rabljenih in obnovljenih viličarjev. Rabljeni viličar je dobrodošla alternativa za vsa skladišča, še posebno pa tam, kjer se rabi le klasična oblika viličarjev in ni pretirane potrebe po doseganju velikih višin ali pa natančnosti, ki jo zmorejo le novejši viličarji posebnih tipov. Zaradi robustne zasnove viličarjev, ki morajo biti čim bolj težki, je logično, da težko kovinsko okovje zdrži precej dlje časa, kot hidravlični sistemi, pogonski sklop z motorjem in pripadajoča elektronika za kontroliranje viličarja. Ravno to naredi rabljeni viličar zelo primeren za popravila ali pa kar generalno obnovo. Na starejše kovinske okvirje se da z malo truda namestiti povsem nove hidravlične sisteme z elektroniko, pa tudi pogonski sklop, motor in ostale komponente, v kolikor je to potrebno.

Tako obnovljen viličar je precej cenejši od novih modelov, kljub temu pa ponuja izboljšano odzivnost in prilagojeno delovanje, ki je v veliko primerih celo boljše od originalnega viličarja v novem stanju. Zato se za nakup rabljenih in obnovljenih viličarjev odloča vse več podjetij, ki jim je v interesu zmanjšanje stroškov. Rabljeni viličarji so testirani pod istimi pogoji kot novi, zato ni bojazni, da bi delali slabše.

Urednistvo

Next Post

Servis toplotnih črpalk predstavlja pomemben dejavnik za naše temperature

Tue Oct 8 , 2019
Viličarji so osnovna oprema vsakega večjega skladišča. Dober <a href="http://svt-servis.si/vilicarji.html">viličar</a> z voznikom, ki ima izkušnje, omogoča zelo hitro premikanje in prostorsko učinkovito zlaganje tovora. Naj bo na paletah ali pa brez njih, težak tovor se danes v skladiščih premika le z viličarji ustreznega tipa, ki ga lahko dvignejo na zadosti velike višine, [...]
Servis toplotnih črpalk predstavlja pomemben dejavnik za naše temperature