Cenik izdelkov in storitev zobne protetike

Napredne zobozdravniške storitve običajno iščemo pri specialistih, ki imajo veliko izkušenj s takšnimi posegi in lahko ponudijo določen nadstandard. To pa skoraj vedno pomeni, da bo treba za boljšo izkušnjo in boljši končni rezultat tudi plačati. Relativno visoka cena lahko koga odvrne od iskanja takšnih storitev, pogosto pa se izkaže, da so že za dokaj ugodno ceno na voljo zelo prepričljive rešitve.

Največjega povpraševanja so deležni zobni implantati, cenik pa je že pri teh nekoliko nepredvidljiv. Veliko je namreč odvisno od tega, kateri izdelki in storitve še dopolnjujejo same implantate. Na srečo nam zobozdravniki običajno predstavljajo podrobno ponudbo, v kateri so lepo opredeljeni tudi zobni implantati, cenik pa je običajno vezan na sam kirurški del. Za implantat bo treba odšteti nekaj sto evrov, običajno se cene gibljejo okoli 500 evrov. Zaradi priljubljenosti te storitve je možno najti veliko ponudbe, tudi kakšne posebne ugodnosti, a pri tem moramo paziti na to, da se zanašamo le na zaupanja vredne zobozdravnike. Če imajo zobni implantati cenik, ki je sumljivo ugoden, verjetno ne moremo pričakovati povsem prijetne izkušnje. Poleg tega gre za izdelke, ki so na voljo v različnih kakovostnih razredih, za nadstandard je vredno nekaj evrov doplačati.

Pomislimo seveda tudi na druge protetične izdelke in storitve. Med dražje se recimo uvršča rešitev all on 4, ki vključuje štiri implantate in kompletno protezo. Gre torej za kar nekaj dela in več protetičnih izdelkov, zato je razumljivo, da bo treba za all on 4 odšteti nekaj več denarja. Kakšen znesek lahko pričakujemo na računu? Pripraviti bo treba nekaj tisoč evrov, odvisno od samih posegov. Najcenejše ponudbe najdemo za okoli 4000 evrov, za proteze s takojšnjo obremenitvijo bo treba odšteti kakšnih 6000 evrov, če želimo all on 4 dopolniti še z dvema implantatoma pa bo cena še za kakšnih tisoč evrov višja.

Urednistvo

Next Post

Arhivski regali

Sat Feb 1 , 2020
Napredne zobozdravniške storitve običajno iščemo pri specialistih, ki imajo veliko izkušenj s takšnimi posegi in lahko ponudijo določen nadstandard. To pa skoraj vedno pomeni, da bo treba za boljšo izkušnjo in boljši končni rezultat tudi plačati. Relativno visoka cena lahko koga odvrne od iskanja takšnih storitev, pogosto pa se izkaže, [...]
arhivski regali