Plinska peč ogreva prostore z najčistejšim gorivom

Plinska peč ogreva prostore, pri tem kot vir energije uporablja enega od plinov za gospodinjstva. Poznamo dva različna plina in sicer zemeljski plin ter plin iz jeklenke. Zemeljski plin je plinasto fosilno gorivo. Nanj je preko instalacije priključena plinska peč.

Glavna sestavina zemeljskega plina je metan

Sestava je sicer odvisna od nahajališča pod zemeljskim površjem. Pod površjem se nahaja na nahajališčih skupaj z nafto. Njegov nastanek v davnini je podoben nastanku nafte. Zemeljski plin je nastal pod vplivom visokih lakov odmrlih mikroorganizmov, planktona in alg, ki so se v pradavnih morjih sesedali na morsko dno. Kasneje so jih prekrile nepropustne plasti materiala, s pomočjo kemijskih procesov je iz odmrlih organizmov nastal zemeljski plin. Velja za najčistejše gorivo med vsemi fosilnimi gorivi, ima najmanjšo emisijo ogljikovega dioksida pri zgorevanju. Poleg tega je zemeljski plin vsestransko uporaben in v primerjavi z drugimi fosilnimi gorivi energijsko učinkovit. Zato nam plinska peč priključena na omrežje zemeljskega plina daje tudi občutek ekološke ozaveščenosti. Zemeljski plin je zmes plinastih ogljikovodikov, poleg metana so odvisno od nahajališča v različnem razmerju prisotni etan, butan, eten in propan. Kot vir energije plinska peč lahko uporablja tudi plin iz jeklenke. Gre za bistveno bolj znan vir energije, saj se jeklenke uporablja v gospodinjstvi že približno pol stoletja. Najpogosteje kot vir energije za štedilnike, poznamo ga tudi kot vir energije za naprave za ogrevanje sanitarne vode ter razne druge načine uporabe. Prednost je predvsem enostavnost uporabe. Ko se zaloga energije izčrpa jeklenko preprosto zamenjamo. Dodatno plinska peč oskrbovana s plinsko jeklenko ne potrebuje dodatne instalacije v prostoru. Plinska jeklenka tudi omogoča, da se plinska peč lahko uporablja kjerkoli. Zaradi lahke konstrukcije je prenašanje enostavno, z vgrajenimi kolesci jo je dodatno moč prestavljati po prostoru ali iz prostora v prostor. Najboljša izbira je tista plinska peč, ki prinaša največ učinkov ter najmanj stroškov uporabe. Kliknite tukaj za nakup.

 

Urednistvo

Next Post

Husqvarna 572XP najboljše razmerje med močjo in težo

Mon Nov 5 , 2018
Plinska peč ogreva prostore, pri tem kot vir energije uporablja enega od plinov za gospodinjstva. Poznamo dva različna plina in sicer zemeljski plin ter plin iz jeklenke. Zemeljski plin je plinasto fosilno gorivo. Nanj je preko instalacije priključena plinska peč. Glavna sestavina zemeljskega plina je metan Sestava je sicer odvisna [...]
Husqvarna 572XP