Strešna kritina za podeželsko hišo

Strešna kritina je izredno pomemben del vsakega doma. Streha namreč naš novi dom brani pred vsemi zunanjimi vplivi. Preprečuje da v hišo vdira nezaželena voda, hišo brani preb neznosno poletno vročino, ko je zunaj lahko tudi 40 stopinj Celzija. Pozimi pa poskrbi, da je naš dom zaščiten pred snegom in mrazom. V kolikor streho dobro izoliramo, lahko v mansardi oblikujemo prečudovito mansardo. 

Strešna kritina se največkrat naroči v trgovini, kjer kupujemo gradbeni material. V dobro založenih prodajalnah nam bodo strokovno usposobljeni kupci lahko dobro svetovali ter nam predlagali, kakšno strešno kritino naj kupimo. Ker se kupec navadno ne spozna na različne strešne kritine, mu dober nasvet vedno pride prav. 

Strešna kritina se lahko kupi po ugodni ceni. Zanjo pa seveda lahko odštejemo tudi precej denarja. Cena je navadno odvisna od tega, kakšna je strešna kritina, ki jo želimo kupiti. Korci, ki so narejeni v kakšni posebni barvi, so seveda dražji od navadnih opečnato rdečih korcev, ki jih bomo vedno lahko kupili po ugodni ceni. Kljub temu da bomo pri gradnji zelo pozorni na cene izdelkov, pa nikakor ne smemo preveč varčevati, saj lahko s slabo strešno kritino naredimo več škode kot koristi. 

Kazalo vsebine

PVC okna za naš dom

PVC okna se vedno bolj pogosto naročajo, saj veliko ljudi želi zamenjati svoja stara in dotrajana okna ter si vgraditi nova plastična okna, ki bodo bolje tesnila ter preprečevala uhajanje toplote iz doma. Pozimi, ko so stopinje zunaj resnično nizke, se pozna, ali imamo dobra ali slaba okna. Skozi stara lesena okna toplota hitro izgine, saj uhaja v hišo hladen zrak. Zaradi tega moramo stanovanje stalno greti ter na tak način trošiti ogromne vsote denarja. 

PVC okna pa bodo zagotovila, da bo proizvedena toplota ostala znotraj prostorov. Čeprav je nakup oken precejšen zalogaj, bomo z novimi okni izredno zadovoljni, saj nam bodo zmanjšale tudi položnico za ogrevanje.

Posted in dom

Urednistvo

Next Post

Želite namestiti parket in uporabljati talno gretje? Pomembna je prava izbira!

Fri Dec 13 , 2019
<a href="http://www.dom-streha.si/stylist.html">Strešna kritina</a> je izredno pomemben del vsakega doma. Streha namreč naš novi dom brani pred vsemi zunanjimi vplivi. Preprečuje da v hišo vdira nezaželena voda, hišo brani preb neznosno poletno vročino, ko je zunaj lahko tudi 40 stopinj Celzija. Pozimi pa poskrbi, da je naš dom zaščiten pred snegom in mrazom. V [...]
gotov parket