Rolete – standardna zatemnilna naprava

Pri sodobnih novogradnjah se za tip senčil po navadi odločimo še pred začetkom gradnje. Tako so lahko odprte prav vse možnosti, saj je pri nekaterih tipih vgradnih senčil potrebno prilagoditi gradnjo pripadajoče okenske odprtine. Zlasti to velja za vgradne rolete, ki imajo prostor za navitje v samem zidu in zato ne štrlijo navzven. Take rolete izgledajo zelo estetsko dovršeno, hkrati pa lahko v notranji prostor vgradimo tudi elektronski pomik rolet. Na ta način se tudi zatemnilna funkcija lahko vključi v sistem tako imenovane pametne hiše, ki jo je moč upravljati na daljavo. Nič ni lepšega kot to, da lahko hišo v vročih poletnih dneh zastremo kar na daljavo in tako nas po prihodu domov pričaka prijetno hladna notranjost.

Vseeno pa so nekoliko cenejše variante rolet dostopne tudi za naknadno vgradnjo. Pri tem je potrebna le namestitev vodil, traku za upravljanje ter skladiščne role, na katero se bo navijala roleta. Ta rola po navadi na zunanji strani oken štrli malo navzven, a zaradi ličnih ohišij, ki se dobijo v vseh barvah, v resnici ne kazi zunanjega izgleda hiše. Mnogi tipi rolet ponujajo tudi možnost izbire med aluminijastimi ali plastičnimi roletami, ki imajo nekoliko drugačen videz, a ravno tako ponujajo vrhunsko zaščito in so zelo trajne, ob primernem vzdrževanju seveda. Glavna prednost rolet je v tem, da ustavijo svetlobo še pred okenskim steklom in tako preprečijo prehod nabrane toplote v notranjost.

Za zastrtje zunanjih balkonov in teras pa se uporabljajo platnene tende. Te lahko poleg vertikalnega zastrtja uporabimo tudi kot streho, ki nas obvaruje pred dežjem in vetrom. Tende imajo za razprtje vgrajen mehanizem na ročni ali elektro pogon, ki pripadajoče roke počasi razširi ali pa zloži na svoje mesto. Mnoge tende so narejene tudi iz debelejšega platna, ki malo bolje ščiti pred močnim soncem.

Urednistvo

Next Post

Traktorski deli v spletni prodaji

Sat Sep 28 , 2019
Pri sodobnih novogradnjah se za tip senčil po navadi odločimo še pred začetkom gradnje. Tako so lahko odprte prav vse možnosti, saj je pri nekaterih tipih vgradnih senčil potrebno prilagoditi gradnjo pripadajoče okenske odprtine. Zlasti to velja za vgradne <a href="https://www.asteriks.net/ponudba/zunanja-sencila/rolete-nadokenske/">rolete</a> , ki imajo prostor za navitje v samem zidu in zato [...]
Traktorski deli v spletni prodaji