Skladiščni regali morajo biti trpežni in prilagodljivi

Vsak, ki je kdaj delal v proizvodnji se zaveda, da nekaj izdelati ni celoten del zgodbe. Ta predmet, v katerega smo vlivali leta razvoja in investicij, mora nekje tudi počakati, dokler se ne premakne iz skladišča v svoj stalni dom. Skladiščni regali so v večini tovarn ves čas polni izdelkov, seveda pa le ti lepo ves čas krožijo, hkrati pa morajo biti njihovi premiki nadzorovani. Samo skladiščni regali so narejeni tako, da lahko prenesejo konstanten stres nalaganja in dvigovanja palet iz posameznih polic, prav tako pa morajo biti skladiščni regali dovolj nastavljivi, da lahko na različnih policah imamo različno velike produkte.

Recimo, da želimo skladiščiti vijake ali matice, to pomeni, da bodo skladiščni regali, ki jih bomo uporabljali imeli relativno majhen razmak med policami, če pa se bodo uporabljali za večje stvari ali škatle, v katerih se nahaja več lično zloženih predmetov, v tem primeru morajo biti skladiščni regali nastavljeni tako, da se lahko prilagodijo večji velikosti predmeta.

Prav tako pomemben del industrije je delovna miza mojstra

V vsaki proizvodnji je nekaj del, ki morajo biti narejena na roko in tako dobra, kot je roka mojstra, ki to delo opravlja, tako dobra in prilagojena mora biti tudi delovna miza. Ni si težko predstavljati, da imata delovna miza in delavec poseben odnos, predvsem pa lahko opazimo, da želimo biti pri svojem delu povsem domači, želimo točno vedeti, kej je prav vsak predmet, da se slučajno ne more zgoditi to, da bi ponesreči kaj izgubili. Dobra delovna miza ima vnaprej predviden prostor za prav vse potrebno orodje in dele, s katerimi imamo opravka, ko opravljamo svojo nalogo. Zelo pogosto je delovna miza opremljena z neke vrste ploščo, na kateri je nameščen sistem, ki lahko na točno določenem mestu drži prav vse orodje, ki ga pri delu potrebujemo.

Urednistvo

Next Post

The Soča River

Sat Jul 6 , 2019
Vsak, ki je kdaj delal v proizvodnji se zaveda, da nekaj izdelati ni celoten del zgodbe. Ta predmet, v katerega smo vlivali leta razvoja in investicij, mora nekje tudi počakati, dokler se ne premakne iz skladišča v svoj stalni dom. <a href="http://www.gaplast.si/o-podjetju.html">Skladiščni regali</a> so v večini tovarn ves čas polni izdelkov, seveda pa [...]
Rafting Soča

Morda vas zanima tudi...