Pestra ponudba uporabnih stolov

Vsak stol ima svoj namen, temu pa se moramo posvetiti pri izbiri pohištva za prostore, ki jih opremljamo. Pomisliti moramo na ključne odlike pohištva, seveda mislimo predvsem na to, kako se bomo počutili, ko bomo opremo uporabljali v praksi, morda tudi dlje časa. Nekateri stoli so pogosto in dlje časa v rabi, druge uporabljamo le občasno – za vsako vlogo je treba izbrati primeren stol.

Stoli za dolgotrajno sedenje

Za dolgotrajno sedenje so seveda najbolj primerni pisarniški stoli, ki so izdelani prav s tem namenom. Ponujajo nam zadovoljivo udobje, predvsem pa skrbijo, da se pri dolgotrajnem sedenju ne pojavljajo bolečine ali kakšne hujše posledice za naše zdravje. S tega vidika ponujajo najboljšo izbiro ergonomski stoli, ki jih lahko uporabimo tudi za osemurno sedenje, čeprav je seveda priporočljivo delovni dan razbiti na manjše časovne intervale, med katerimi se nekoliko razgibamo.

Pisarniški stoli so odlična izbira za uporabo na delovnem mestu, a tudi v drugih okoljih se dobro obnesejo. Niso pa edini stoli, ki so namenjeni dolgotrajni uporabi. Pomembno je predvsem to, da imajo vsi stoli, ki jih nameravamo uporabljati dlje časa, podobne odlike kot pisarniški stoli, predvsem dobro podporo za hrbtenico.

Stoli za kratkotrajno sedenje

Če na stolu ne nameravamo sedeti dolgo časa, imamo bistveno več svobode pri izbiri. V poštev pridejo recimo barski stoli, ki običajno nimajo nikakršne podpore za hrbtenico. Barski stoli ne morejo ponuditi posebnega udobja pri dolgotrajnem sedenju, lahko pa so povsem primerni za kratkotrajno rabo, pri čemer so zelo praktični. Poleg tega so tudi lepo oblikovani in se posrečeno podajo v mnoge prostore. S tem imajo barski stoli prednosti, s katerimi v teh primerih brez težav nadomestijo svoje pomanjkljivosti. Za kratkotrajno sedenje namreč pridejo v poštev druge odlike, na katere moramo biti pozorni. Pogosto mislimo bolj na posrečeno vizualno podobo in praktično uporabo.

Urednistvo

Next Post

Meritev električnih inštalacij je potrebna za zagotavljanje tehnične izpravnosti objekta

Fri Nov 13 , 2020
Vsak stol ima svoj namen, temu pa se moramo posvetiti pri izbiri pohištva za prostore, ki jih opremljamo. Pomisliti moramo na ključne odlike pohištva, seveda mislimo predvsem na to, kako se bomo počutili, ko bomo opremo uporabljali v praksi, morda tudi dlje časa. Nekateri stoli so pogosto in dlje časa [...]
Meritev električnih inštalacij