Viličar – odlična transportna naprava

Za nakladanje in prevoz tovora zelo pogosto uporabljamo napravo, kot je viličar. Na trgu lahko izbirate med številnimi tipi oziroma vrstami viličarjev. Nekateri med njimi so namenjeni tudi delu na terenu, spet drugi so veliko primernejši za delo v skladiščih, delavnicah in drugih podobnih zaprtih prostorih.

Viličar pogosto za uporabo od vas zahteva posebno vrsto znanja, še zlasti, če pri svojem delu uporabljate zmogljivejše viličarje. Ravno zato boste morali za upravljanje z njim opraviti tudi poseben izpit, pred tem pa izobraževanje.

Posebna vrsta viličarja je tudi t. i. teleskopski viličar, ki je namenjen zlasti za upravljanje z višjeležečimi tovori. Sicer pa boste v trgovini s tovrstnimi napravami lahko izbirali še med številnimi možnostmi. Lahko boste kupili popolnoma nov viličar ali pa rabljenega, ki bo ravno tako kakovosten za uporabo. Ne nazadnje pa vam nekateri ponudniki omogočijo tudi najem viličarjev za določen čas.

Teleskopski viličar je ena od najokretnejših vrst viličarjev na trgu

V trgovini, kjer so vam na voljo vrhunski viličarji priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk, si lahko kupite tudi teleskopski viličar, ki velja za prav posebno vrsto viličarja.

Teleskopski viličar je namreč namenjen zlasti za višjeležeče tovore. Ta takšno vrsto naprave je celo značilno, da lahko dvigne tovor tudi do višine več kot deset metrov. Kljub temu takšen tip viličarja uporabljamo tudi za nižje prostore.

Za vožnjo med policami teleskopski viličar potrebuje le malo prostora. Zanj je značilno tudi to, da je pri svojem delu zelo okreten. Ob strani ima nameščena vodila kolesa. Ta služijo zato, da je naprava še stabilnejša, kot bi bila sicer.

Če za svoje delo tudi vi potrebujete teleskopski viličar, najprej dobro razmislite o tem, ali potrebujete novega ali vam zadostuje že kakovosten rabljeni teleskopski viličar. Po drugi strani pa si lahko takšno vrsto viličarja, če ga boste potrebovali le poredko, pri nekaterih prodajalcih tudi začasno izposodite.

Urednistvo

Next Post

Cenik izdelkov in storitev zobne protetike

Thu Jan 30 , 2020
Za nakladanje in prevoz tovora zelo pogosto uporabljamo napravo, kot je <a href="http://svt-servis.si/vilicarji.html">viličar</a> . Na trgu lahko izbirate med številnimi tipi oziroma vrstami viličarjev. Nekateri med njimi so namenjeni tudi delu na terenu, spet drugi so veliko primernejši za delo v skladiščih, delavnicah in drugih podobnih zaprtih prostorih. Viličar pogosto za uporabo [...]
Zobni implantati cenik

Morda vas zanima tudi...