Profesionalne selitve za manj zahtevne naročnike

Profesionalne selitvene storitve so lahko precej drage, zato se predvsem v primeru razmeroma enostavnih selitev pogosto raje odločimo kar za izvedbo v lastni režiji. Včasih je to povsem smiselna odločitev, včasih pa se izkaže, da tudi na videz enostavne selitve zahtevajo veliko več truda, kot se zdi na prvi pogled. Morda bo za delo zadostoval že poceni selitveni servis, ali pa se raje odločimo za investicijo v boljše storitve nekoliko dražjih mojstrov.

Zahtevni opravki pri enostavnih selitvah

Med enostavne selitve običajno uvrščamo tiste, ki ne vključujejo velikih razdalj ali obsežnih prevozov. A tudi pri teh lahko pride do izzivov, ki jim poceni selitveni servis ne bo kos. To je recimo selitev klavirja ali podobnega občutljivega tovora. Če je treba prestaviti kak tak predmet, postane selitev takoj bistveno zahtevnejša. Selitev klavirja namreč zahteva posebno pozornost, saj gre za občutljiv in dragocen predmet, poleg tega pa je tovor tudi težak in okoren. Običajno je treba klavir previdno prenesti iz prostora in tudi namestiti na novi lokaciji – poceni selitveni servis takšnih storitev ne nudi, treba bo izbrati izvajalca s celovitimi selitvenimi storitvami.

Poleg tega mora selitev klavirja vključevati tudi zavarovanje, saj ne moremo tvegati poškodb. Gre za občutljiv tovor, ki ga je treba dobro zavarovati in previdno prepeljati na novo lokacijo. Tako pomembnega dela ne moremo zaupati nezanesljivemu izvajalcu, poleg tega poceni selitveni servis verjetno ne bo ponudil ustreznega zavarovanja za primer, da se tovoru med prenosom ali prevozom kaj pripeti. Vsekakor se je treba o teh detajlih pravočasno pozanimati, saj je v primeru kakšne nezgode lahko že prepozno. 

Druge enostavne storitve

Včasih pa enostavne selitve ne vključujejo posebej zahtevnih opravkov in so res dokaj enostavne. V tem primeru se projekta lahko lotimo kar sami ali pa izkoristimo storitve mojstrov, ki nudijo le prevoz opreme. 

Posted in dom

Urednistvo

Next Post

Obnova in predelava viličarjev na električni ali dizel pogon

Sun Oct 6 , 2019
Profesionalne selitvene storitve so lahko precej drage, zato se predvsem v primeru razmeroma enostavnih selitev pogosto raje odločimo kar za izvedbo v lastni režiji. Včasih je to povsem smiselna odločitev, včasih pa se izkaže, da tudi na videz enostavne selitve zahtevajo veliko več truda, kot se zdi na prvi pogled. [...]
Obnova in predelava viličarjev na električni ali dizel pogon